;
Aan de slag als culturele organisatie. Foto: ASOT
Spring naar hoofdinhoud

Inzicht in huidige en potentiële doelgroepen helpt culturele organisaties bij het maken van keuzes op het gebied van beleid, programmering, marketing en/of communicatie. Heeft jouw doelgroep weinig geld over voor de culturele activiteit? Dan betekent dat iets voor de toegangsprijs die je kunt vragen. Reist jouw doelgroep liever niet te lang of alleen overdag? Dan kan dat van invloed zijn op je locatiekeuze of tijd van de activiteit. 

Deze video legt uit hoe Culturele Organisaties het Culturele Doelgroepenmodel in de praktijk kunnen gebruiken
Het Culturele Doelgroepenmodel voor Culturele Organisaties

Hoe beter je jouw doelgroepen kent, hoe beter je ze weet te vinden, verleiden en vasthouden. Zo kan het Culturele Doelgroepenmodel, aangevuld met eigen informatie, leiden tot een gerichtere aanpak. De kunst is om de juiste vertaalslag te maken naar jouw organisatie.

 

Er is veel mogelijk met het Culturele Doelgroepenmodel. Naast gebiedsanalyses kunnen er overkoepelende of hele specifieke publieksanalyses uitgevoerd worden. Je kunt op basis van de verrijkte data customer journeys uitwerken en je communicatie en programmering aanpassen. Analyses kunnen onder meer antwoord geven op vragen zoals:

  • Wie bereik ik en wie (nog) niet en waar bevindt mijn (potentiële) publiek zich?
  • Welke Culturele Doelgroepen bereik ik per type activiteit / voorstelling?
  • Bereik ik andere groepen met mijn online aanbod dan met mijn fysieke aanbod?
  • Zit er een verschil tussen bezoekers die voor het eerst komen en herhalingsbezoekers?
  • Wie zijn mijn vrienden, ‘fans’ en/of wie zijn mijn nieuwsbrieflezers?
Waar kunnen we je onder meer bij helpen? 
Vragen? 

Neem contact op met ons of een van onze regiopartners. 

“Inspirerende sessie. Goed inzicht is dat heel de organisatie meegenomen moet worden. Het moet gaan leven, mensen moeten ermee gaan werken. Iedereen heeft een bepaalde rol naar de persona. Hier gaan we verder mee aan de slag.”